.
Peter Vanlaet
zondag 30 april 2023

Peter Vanlaet: “Dat bekt niet zo goed voor mij” 

Hij blijft trouw aan Nederlands 

In 2021 bestond Mama’s jasje 30 jaar, een verjaardag die dit jaar wordt gevierd op de Nekka-Nacht waarbij de band en zanger Peter Vanlaet centraal staan.

Peter voelt zich erg vereerd, maar het brengt ook de nodige stress met zich mee. Dat hij zelf een aantal gasten mocht uitnodigen die mee op het podium gingen staan, maakte het voor hem alleen nog maar leuker.

“Er stonden er twee helemaal vanboven op het lijstje dat ik in mijn hoofd had: Frank Boeijen en Raymond van het Groenewoud. Zij zijn voorbeelden voor mij. Meer nog. Frank Boeijen is mijn held. Het stond op mijn bucketlist om ooit met hem op het podium te staan. Ik ben blij dat het er nu ook van zal komen”, glundert Peter in Primo.

Maar Peter heeft ook gedacht aan jong en nieuw talent zoals Pommelien Thijs en Jaap Reesema. En ook Gene Thomas mocht mee op de affiche.

Peter zingt al jaren in het Nederlands en heeft er nog niet aan gedacht om eens in het Engels te zingen. “Het Engels bekt niet goed voor mij. We hebben een mooie moedertaal en als je daar goed gebruik van maakt, kan je daarmee al je emoties verwoorden.”