.
Peter Vanlaet
donderdag 1 juni 2023

Peter Vanlaet: “Je mag in het begin niet te zot doen”

De zomer wordt druk

Sommigen noemen het jaloezie, anderen noemen het realistisch zijn. Maar het is een feit dat enkele grote namen uit de artiestenwereld deze zomer erg veel geld vragen om te komen optreden op een evenement of festival. Denk maar aan de kleppers als Metejoor, Camille en Pommelien Thijs.

En dat steekt soms toch de ogen uit bij de oudere generatie aan artiesten die een heel pak minder vragen. En die ook deze zomer een mooi aantal optredens hebben.

Ook Peter Vanlaet mag tevreden zijn over de zomer die eraan komt. “Ik heb zelf een mooi gevulde zomer met meer dan 20 optredens, dus ik zit niet te kijken of andere artiesten te veel of te weinig vragen. Mijn boekingskantoor ziet erop toe dat ik het juiste bedrag vraag voor een kwalitatief optreden”, legt hij uit in Dag Allemaal.

Wie een optreden van Mama’s Jasje wil boeken, moet daar tussen de 4.500 en 7.500 euro voor betalen. En dat is toch een heel pak goedkoper dan onder andere Metejoor.

“We kiezen er bewust voor om geen gigantische bedragen te vragen, zodat we op lange termijn kunnen blijven spelen. Als je een langdurige toekomst wilt in onze sector, mag je volgens mij in het begin niet te zot doen.”

Bio van Peter Vanlaet, Metejoor, Camille en Pommelien Thijs