.
Philippe Geubels
maandag 22 januari 2024

Philippe Geubels: “Het drong toen pas helemaal tot me door” 

Hij had het anders gezien 

Als student dacht Philippe Geubels dat het werkleven veel beter zou zijn dan altijd maar studeren. Helaas kwam hij er heel snel achter dat dat niet het geval was. En daar kwam hij al vrij snel achter.

“Het drong pas tot me door toen ik elke dag om zes uur in de bakkerij moest staan waar ik op mijn 16de op leercontract was gegaan. Toen pas snapte ik: aaah, je moet studeren zodat je iets kunt doen wat je wél plezant vindt. Maar toen was het natuurlijk te laat. Nu goed, ik heb uiteindelijk toch leuk werk gevonden”, lacht hij in Humo.

Geubels vindt het belangrijk om dingen te proberen ondernemen. Het is misschien zelfs nog belangrijker dan talent.

“Ik heb echt van alles gedaan, maar comedy was het eerste waarvoor ik heel veel moeite deed, en dat totaal niet als moeite aanvoelde. Ik ging er helemaal in op, ik zat thuis constant te schrijven, luisterde dan naar wat ik had gemaakt, veranderde dingen, luisterde weer. Terwijl ik voor mijn optredens nauwelijks werd betaald. Ik moest naar Hoeselt en kreeg 70 euro, net genoeg om mijn naft te betalen, en ik was een hele avond weg voor een optreden van een kwartier. Maar ik vond het gewéldig, ik zat onderweg naar huis al te overdenken wat ik de volgende keer anders zou doen.”

Bio van Philippe Geubels

Meer Over:

Philippe Geubels