.
Philippe Geubels
zaterdag 13 januari 2024

Philippe Geubels: “Het is een manier om met ellende om te gaan”

Hij lacht met alles

Ricky Gervais, een bekende comedian maakt heel vaak grappen over de cancelcultuur. Zo lacht hij in zijn meest recente show ook met de politieke correctheid en er was al meteen een eerste petitie om de show te cancelen. Zo vonden mensen het allesbehalve grappig dat hij grappen maakte over terminaal zieke kinderen.

Ook Vlaams comedian Philippe Geubels durft te lachen met gevoelige onderwerpen. Dat doet hij in zijn programma ‘Taboe’. Zij die eraan meewerken kunnen de grappen van Philippe gelukkig smaken.

“Voor mezelf is het ook een manier om met ellende om te gaan. Als ik iets meemaak, duurt het nooit lang voor ik ermee begin te lachen”, klinkt het in Humo.

Jeroom maakte dan weer het programma ‘Boris’, waarin hij met zijn overleden broer naar Canada trok. Ook daar hield Jeroom zich niet in om moppen te tappen.

“Je mag met alles lachen, maar... Kijk, ik vergelijk comedy altijd met Tsjernobyl: hoe dichter je bij de kern komt, hoe belangrijker het is jezelf te beschermen. Als je mop iets heel gevoeligs aanraakt, moet je pointe echt fantastisch zijn, zó krachtig dat iedereen 'm begrijpt en de lach alles overstemt. Is die pointe er niet, dan ben je aan het choqueren om te choqueren.”

Bio van Jeroom en Philippe Geubels