.
Philippe Geubels
vrijdag 30 september 2022

Philippe Geubels: “Ik was wel angstig"

Hij nam een grote beslissing

Het is eventjes wennen om in ‘Hotel Römantiek’ Philippe Geubels te zien zonder bril. Vorig televisieseizoen zagen we hem nog met bril verschijnen in ‘Taboe’, maar ondertussen heeft hij de bril al anderhalf jaar niet meer op.

“Ik heb lang gedacht om puur voor televisie nog een bril op te zetten. Ik heb er een met nepglazen, maar je houdt dat niet vol. Voor mij is het heel raar om er een te dragen of mezelf ermee te zien. Ik heb spijt dat ik het niet veel eerder heb gedaan.”

Hij is dan nu wel heel tevreden, maar het is nog een wonder dat hij het niet veel eerder heeft gedaan. Al had hij daar een goede reden voor.

“Ik dacht dat je niet onder narcose mocht, maar dat is het geval bij laseren. Ik daarentegen heb lensimplantaten. Toen ze zeiden dat je daarvoor wel onder narcose kan, heb ik gezegd: ‘doe maar morgen’. Mijn ogen waren min zes en min zeven. Ik zag geen steek. Om te gaan zwemen op vakantie moest je dan lenzen insteken.”

Ondanks dat Geubels graag de operatie wou, had hij er ook wel erg veel schrik voor. “Ik ben een angstig persoon. Ik wou eigenlijk eerst één oog laten doen, dan had ik, als het fout liep, nog altijd mijn andere oog. Maar helaas deden ze dat niet.”