.
News Image

Philippe Geubels in een glansrol in nieuw programma

Eén pakt uit met Geub.

Dit najaar kunnen alle Vlamingen op Eén genieten van de nieuwe fictiereeks Geub, met Philippe Geubels in een glansrol. In deze reeks gaat de vrouw van een fictieve Philippe ervandoor met de dertig jaar oudere, charismatische Nederlander William Van Bronkhorst. Diep vernederd en depressief valt Vlaanderens populairste komiek terug op zijn moeder Sonja, die hem bijstaat met raad en wasmanden vol gestreken goed. Ook zijn vaste technicus Dikke Dirk en zijn beste vriend Pannenkoek doen wat ze kunnen om Philippe terug vrolijk te krijgen. Maar veel is dat helaas niet.

Philippes manager Johnny Braeckman lijdt ook onder het liefdesverdriet. Door alle persoonlijke tegenslagen begint de carrière van Philippe te haperen en Johnny doet er alles aan om zijn goudhaantje terug een beetje op te blinken. Of het ooit goed komt met zijn ex en zijn carrière, blijft doorheen de reeks koffiedik kijken. Tussen de huilbuien door, beseft Philippe echter wel dat hij na twaalf jaar huwelijk eindelijk nog eens van het vrijgezellenleven kan profiteren. Die pogingen verlopen helaas een pak minder vlot dan hij en zijn entourage hadden gehoopt.

Philippe Geubels vertolkt de hoofdrol in Geub. De Nederlandse acteur Derek De Lint speelt William, de charmante tegenpool van Philippe. Jonas Geirnaert is te zien als Philippes manager, Vera Van Dooren speelt Philippes moeder en Kyoko Scholiers zijn (ex-)vrouw. In de rol van Dikke Dirk en Pannenkoek schitteren Flor Decleir en Joris Hessels. Bijrollen zijn weggelegd voor Erik Van Looy, Ellen Petri, Carry Goossens, de woordvoerder van De ideale wereld, Roger De Vlaeminck, Sam van De Kotmadam, Julie Mahieu en Tom Boonen.

Jan Dircksens, Jan Reymen en Humo-cartoonist Jeroom Snelders schreven samen het scenario. De regie was in handen van Mathias De Neve.

Geub: vanaf 3 september elke dinsdag om 21.30 uur op Eén.