.
Philippe Robrecht
zondag 20 juni 2021

Philippe Robrecht in 'Hadiemicha'

Zondagavond te gast bij Micha Marah.

Vanavond kan je bij Ment Tv naar een nieuwe aflevering van 'Hadiemicha' kijken. In de aflevering van vanavond komt Philippe Robrecht langs, de man die jaren geleden hits had met onder andere 'Magie' en 'Vurige Tongen'. Het was lange tijd stil rond de zanger, maar hij is terug.

"Ik kom uit een familie waar er nooit over muziek gepraat geluisterd werd. Het enige plaatje dat mijn moeder ooit kocht is ‘In the summertime’ van Mungo Jerry. Mijn eerste beroepskeuze .... industrieel ingenieur worden, net als mijn vader. Na een paar maanden besloot ik om een algemene pedagogische opleiding te volgen met het doel les te geven in het bijzonder onderwijs. Mijn grootste voldoening was gedragsmoeilijkheden en in het bijzonder kinderen met autisme helpen", vertelt hij aan Micha Marah.

"D
oor een vaste job te hebben moest ik niet krampachtig proberen te scoren met mijn muziek. Dat gaf me heel wat vrijheid. Daardoor kon ik steeds mijn eigen weg volgen en ik was best een ‘moeilijke’ gast die wist wat hij wou en geen compromissen sloot. Ik ben altijd gepassioneerd geweest door Ierland en heb enkele jaren geleden, in 2017, de stap gezet om voorgoed te verhuizen naar een klein eiland aan de Ierse westkust. Ik heb mijn droom kunnen waarmaken en een eigen opnamestudio gebouwd."

Philippe Robrecht kwam eerder dit jaar terug in de belangstelling te staan en dat heeft hij te dalen aan Willy Sommers. "Dankjewel Willy Sommers om ‘Magie’ via ‘Liefde voor muziek’ en mezelf weer op de kaart te zetten", knipoogt Philippe Robrecht.

Hadiemicha, vanavond om 21 uur op MENT TV.