.
Piet Huysentruyt
donderdag 23 november 2023

Piet Huysentruyt: “Daar moet je je manieren houden”

Het helpt hem bij zijn driftbuien

Piet Huysentruyt is niet meer in zijn restaurant Likoké te vinden. Hij heeft de zaak overgedragen aan zijn zoon Cyriel en geniet zelf van zijn welverdiende pensioen.

Dat doet hij door af en toe een partijtje te gaan golfen. Dat doet hij in golfclub De Palingbeek in Ieper. Daar is hij regelmatig te vinden. Het helpt hem om even volledig te kunnen ontspannen.

“Maar ik vind het moeilijk om de knop vollédig uit te draaien. Er spookt altijd wel iets door mijn hoofd. Maar golf is mijn favoriete hobby. En het is een ideale manier om in beweging te blijven. Ik zal nooit in een golfkarretje kruipen, ik leg de achttien holes te voet af. Die vier uurtjes wandelen doen me veel deugd”, zegt hij in Primo.

Golfen heeft Piet al heel wat bijgebracht in het leven. Zo helpt het hem om zijn driftbuien onder controle te kunnen houden.

“Op een golfterrein moet je je manieren houden, hé. In het begin sloeg ik mijn club kapot als het tegenzat, maar dat hoort dus helemaal niet, natuurlijk. Ik heb mezelf onder controle moeten leren houden. Dankzij het golfen lukt dat.”

Bio van Piet Huysentruyt

Meer Over:

Piet Huysentruyt