.
Piet Huysentruyt
zondag 4 december 2022

Piet Huysentruyt: “Dat hoort er gewoon allemaal bij”

Er is nieuwe merchandising op komst

Iedereen kent Piet Huysentruyt, iedereen heeft wel een kookboek van de sterrenchef in de kast liggen en heel wat Vlamingen maken ook gebruik van de ‘merchandise’ van Piet Huysentruyt zoals mixers, kruiden, potten en kant-en-klaarmaaltijden.

“Dat hoorde er gewoon allemaal bij. Wat weinig mensen weten, is dat ik ieder product vooraf wel uitvoerig heb getest en bijgestuurd. De eerste mixers heb ik zelfs meteen in de vuilbak gekieperd, waarna ik er samen met de producenten één heb ontworpen. In China heb ik de potten en pannen gecontroleerd en over alle kruiden en bouillons had ik het laatste woord”, zegt Piet vol trots in Humo.

Met de terugkeer van ‘SOS Piet XL’ verschijnt er binnenkort ook terug nieuwe merchandising op de markt. Iets waarvan Piet denkt dat de mensen dat zeker hebben gemist. “Ik ben zo blij als een kind dat ‘SOS Piet’ terug is en dat het programma nog altijd zo’n status heeft.”

Voor het geld hoeft Piet het in ieder geval niet meer te doen. “Televisie heeft me al veel geld opgeleverd. Dit is een leuk hobbyproject: het hoeft niet meer, maar het is zo plezant.”

Bio van Piet Huysentruyt