Piet Huysentruyt: “Niet de makkelijkste locatie”
Als er iets is waar Piet Huysentruyt trots op mag zijn, dan is het wel op zijn zoon Cyriel die een deel van zijn levenswerk heeft overgenomen. Hij staat nu aan het hoofd van Piets restaurant ‘Likoké’ in Frankrijk.
“Ik ben onlangs nog gaan eten bij Cyriel, en het was nog steeds top. Hij is manager, sommelier en duivel-doet-al. Hij staat niet zelf in de keuken, maar er is veel culinair talent rond hem verzameld. Ze hebben daar hun Michelinster weten te behouden”, zegt Piet in Story.
De kinderen van Piet wonen in Frankrijk en Amerika en zelf brengt Piet een groot deel van het jaar door in Zuid-Afrika, samen met zijn vrouw. Daardoor ziet hij zijn kinderen niet altijd evenveel.
“Het is niet de gemakkelijkste, meest centrale locatie om te wonen. Om naar de States te vliegen moet je meestal een tussenstop in Europa maken. Gelukkig zijn er mogelijkheden om die tijdsindeling te managen en die dingen beter in te plannen.”