.
Geraldine Kemper en Peter Van de Veire
dinsdag 22 februari 2022

Play4 ontkent: ‘Big Brother stopt niet vroeger’

Wanneer is de finale?

Dinsdag doken er op het internet berichten op als zou Big Brother twee weken vroeger stoppen. Enkele websites schrijven dat de geplande finale van zaterdag 10 april naar zaterdag 26 maart verschoven zou zijn. Maar dat bericht blijkt niet volledig te kloppen.

De finaledatum van zaterdag 26 maart klopt wel degelijk, maar er werd door de tv-zenders bij de start van dit seizoen nooit gecommuniceerd dat Big Brother dit jaar 100 dagen zou duren en dat de finale op 10 april zou doorgaan.

“Vorig jaar duurde het experiment voor de BB-bewoners inderdaad honderd dagen. Dat dat dit jaar ook het geval zou zijn, hebben we nooit gecommuniceerd of ook zo gepland alvast”, laat Barbara Salomon van Play4 ons weten. “Big Brother is dit seizoen onvoorspelbaarder dan ooit, en dus zal hij ook de bewoners verrassen met de lengte van het experiment”, klinkt het verder. “De finale van Big Brother is gepland op 26 maart, maar dat weten de bewoners dus nog niet. En voorlopig gaan we dat ook zo houden”, klinkt het mysterieus.

In het huis werd er dinsdag trouwens druk gespeculeerd over de finale. Door de dubbele exit van afgelopen weekend zou de finale mogelijk maar met twee gespeeld worden. Maar dat is dus niet het geval. De finaleweek start op zaterdagavond 19 maart wel degelijk met 4 kandidaten. Of de bewoners bij aanvang van die finaleweek al zullen weten of hun laatste zeven dagen zijn ingegaan? Wij hopen stiekem van niet… hoe dan ook zal het nieuws dat de finale op 26 maart is in het huis voor de nodige commotie zorgen.