.
News Image

Podiumoutfit van Sennek in ModeMuseum Antwerpen

En dat is een primeur.


Nu het Eurovisie-verhaal van Sennek, na haar avontuur in Lissabon, is afgelopen, is het tijd voor een volgende stap. vrijdag nam ModeMuseum Antwerpen haar podiumoutfit, gemaakt door Veronique Branquinho, op in hun collectie. Sennek bracht vanmiddag rond 16.00 uur zelf haar jurk naar het MoMu. Dit is de eerste Eurovisiesongfestival-outfit ooit die het museum in zijn collectie verwelkomt.


Intussen kent iedereen de outfit natuurlijk: een zwarte transparante tule jurk, waaronder Sennek een broek met mannelijke snit draagt, om zo het contrast met de romantische jurk te maken. De transparante stof kent heel wat details in geplisseerd fluweel. De vrouwelijke outfit met een donker, romantisch kantje aan paste perfect bij Senneks eigen stijl en bij de podiumact op het Eurovisiesongfestival.



Het ModeMuseum is trots om de podiumoutfit in zijn collectie te kunnen opnemen. Elisa De Wyngaert, curator MoMu, vertelt: “In 2008 organiseerde MoMu ‘Moi, VERONIQUE BRANQUINHO, TOuT NUe’ naar aanleiding van het tienjarig bestaan van het label Veronique Branquinho. We hebben op dit ogenblik 564 objecten van Branquinho in de collectie en haar aanwezigheid is belangrijk om het verhaal van de Belgische mode te vertellen. Branquinho ontwerpt geen kleding die aandacht zoekt, maar kleding die op een discrete wijze sensueel is. Ze werkt in een gedempt kleurenpalet en combineert elementen uit de herengarderobe met vrouwelijke materialen als kant, satijn en chiffon.



Senneks podiumoutfit vervat deze herkenbare Branquinho-contrasten: een sensuele transparante tule jurk met details in geplisseerd fluweel, gedragen over een broek met mannelijke snit. Die subtiliteit was geen voor de hand liggende keuze tijdens het Eurovisiesongfestival, maar voor ons natuurlijk heel boeiend. Het Sonfestival-avontuur van Sennek dat werd beleefd in deze outfit, voegt nog een extra betekenislaag toe. Wij zijn vereerd het stuk in onze collectie op te mogen nemen. Het is de eerste Sonfestival-look in onze collectie.”


Momenteel is het ModeMuseum Antwerpen gesloten voor een grootschalige renovatie en heropent in het najaar van 2020. In de tussentijd organiseert MoMu wel verschillende tentoonstellingen en activiteiten op andere plekken. Wie de outfit wil gaan bewonderen, zal dus nog even moeten wachten tot de heropening.




Sennek zelf vindt het een eer om de outfit naar MoMu te brengen: “Iedereen weet intussen wel dat ik grote fan van onze Belgische mode ben. Het is dan ook extra bijzonder voor me dat een outfit die ik gedragen heb nu wordt opgenomen in het Antwerpse ModeMuseum. Vooral omdat er voor mij aan deze outfit zo’n speciale ervaring vasthangt. Blij dat ik samen met Veronique toch een stukje modegeschiedenis heb kunnen schrijven ;)”

Bio van Sennek

Meer Over:

Sennek