.
Meau en Pommelien Thijs
donderdag 10 oktober 2024

Pommelien Thijs en Meau brengen samen nieuwe single ‘Het Midden’ uit

Samenwerking over de grenzen heen.

Donderdag brachten brengen Pommelien Thijs en Meau samen een gloednieuwe single uit: ‘HetMidden. Het liedje vangt het universele gevoel van vastzitten in een cyclus. Je weet dat je beter kunt loskomen, maar tóch blijf je vasthouden aan het bekende en vertrouwde. Een innerlijke strijd tussen vooruitgang en de angst voor verandering.

Beide songwriters hebben de afgelopen jaren veel hits uitgebracht en prijzen gewonnen binnen het muzieklandschap. Dat neemt niet weg dat zelfs bij Meau en Pommelien het wiel af en toe een beetje spaak loopt. Het dynamische duo besloot dat herkenningspunt te vangen in een liedje. ‘Het Midden’ lag een tijdje op de plank: tussen de drukte van eigen releases en talloze optredens door was het even zoeken voor het juiste moment voor Meau en Pommelien om de song te delen met hun fans.

“We wisten toen nog niet zo goed van ‘is dit ‘m?’,” vertelt Meau. “Maar we vonden ‘Het Midden’ beiden heel vet; we hadden het allebei druk met ons eigen album.” “We hebben al veel samen opgetreden, en het voelt super fijn,” vult Pommelien aan. “Ik vind MEAU een geweldige artieste. Als je de kans krijgt om met haar nóg een song te schrijven, ‘Waarom doe je dan niet gewoon?’. Dat was een beetje ‘Het Midden’ voor mij.”

Pommelien en Meau zijn 'Het Midden’ al een tijdje aan het teasen via TikTok en Instagram. Ze brachten de single voor het eerst live op Student Kick Off in Gent, gevolgd door veel lovende geluiden. ‘Het Midden’ is overigens niet de eerste samenwerking tussen Meau en Pommelien; MEAU was eerder te horen op het nummer ‘Droom Het Donker Weg’ van Pommeliens doorbraakalbum ‘Per Ongeluk’.

Bio van Pommelien Thijs en Meau

Meer Over:

Pommelien Thijs Meau