.
Pommelien Thijs
dinsdag 23 januari 2024

Pommelien Thijs: “Ik kon dat redelijk snel plaatsen”

Ze klaagt niet

Pommelien Thijs lijkt tijdens ‘De Expeditie: Groenland’ niet kwaad, onrustig of gefrustreerd te krijgen. Terwijl iedereen al eens stevig heeft geklaagd, blijft de zangeres het zonnetje in de groep.

“Ik sta sowieso positief in het leven, ik geniet makkelijk van kleine dingen. Maar ik heb net als de rest mijn draai moeten vinden, hoor. En dat was met hoge pieken en diepe dalen”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

De tocht door Groenland was niet simpel, en het was serieus afzien. Ook voor Pommelien. Maar zij liet dat minder hard blijken.

“Ik heb zeker afgezien, maar ik ben niet iemand die dat snel toont. Ik ben dan liever een beetje op mezelf, afzien in stilte. Toch probeer ik dan wel nog steeds het positieve te zien, al was het om de rest erdoor te helpen. Dat helpt mij dan ook weer om met moeilijke dingen om te gaan.”

Om de tocht te voltooien, moet je ook fysiek in orde zijn. Fysiek is Pommelien niet gecrasht en dat komt door de vele training vooraf. “En ook het afzien door de koude kon ik redelijk snel plaatsen. Wat daarbij vooral hielp, is het juiste ritme vinden. Als je eenmaal doorhebt hoe je moet slapen, eten en warm blijven, raak je al een heel eind. Het zijn die basisbehoeftes die je zo snel mogelijk onder de knie moet krijgen.”

Bio van Pommelien Thijs

Meer Over:

Pommelien Thijs