.
Metejoor, Gunther Neefs, Stef Bos, Jaap Reesema, Daan, Portland, K3
zondag 26 maart 2023

Portland: “Ik betreur dat heel erg”

Ze verliet de groep meteen

Het zal vreemd zijn voor Jente Pironet van Portland om de afleveringen te zien van ‘Liefde Voor Muziek’ die vanaf 4 april op VTM te zien zullen zijn. In de afleveringen zien we ook nog zangeres Sarah Pepels, die op dat moment nog deel uitmaakte van de groep.

Ondertussen maakt Sarah geen deel meer uit van Portland en dat is vooral te wijten aan de relatiebreuk met Jente die ze moest doormaken. Ook hij vindt het jammer dat Sarah net nu de groep heeft verlaten.

“Ik betreur het dat de ontstane afstand tussen ons niet te overbruggen is, maar ik respecteer haar beslissing. Ik heb een zware periode achter de rug, waarbij ik begeleiding en hulp heb moeten zoeken”, verklaarde Jente eerder bij Studio Brussel.

Ook niemand van de overige deelnemers aan ‘Liefde Voor Muziek’ zag het aankomen dat Sarah de groep zou verlaten. Ze waren op de hoogte van de relationele problemen, maar niet dat het zo ernstig was.

“Van spanningen hebben we niks gemerkt. We schrokken enorm toen we hoorden dat de groep splitte. Alles opnieuw monteren of zwaar knippen in de afleveringen is niet aan de orde. Portland heeft daar ook niet om gevraagd. Laat het een eerbetoon zijn aan de muziek die Sarah en Jente samen maakten”, zegt Niels Dierickx, de bezieler van het programma in Dag Allemaal.