.
News Image

Premier Michel wou eigenlijk bij de zwaantjes

Premier openhartig tegen Luk Alloo.
Wekenlang zat Luk Alloo Charles Michel achterna, en sprong hij in elk gat van de zwaar gevulde agenda van de jongste premier (40) die ons land ooit heeft gehad. En zo is het met een politiek zwaargewicht dat Luk de eerste reeks van Alloo Bij voorlopig eindigt. Met een gemiddelde van 545.000 kijkers en 26,8% marktaandeel voor de eerste vijf afleveringen was deze reeks van Alloo Bij van VTM NIEUWS een schot in de roos.

Alloo: “Ik wilde de premier op de huid zitten tijdens zijn drukke agenda en hem tussen de talloze vergaderingen, overlegmarathons, politieke commissies en beraadslagingen in beter leren kennen.”

Alloo vloog met Michel mee met het regeringsvliegtuig richting Berlijn voor een werkbezoek met de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Die mag hij al van de eerste ontmoeting gewoon Angela noemen. Niet Frau Merkel. Het ijs tussen de twee was meteen gebroken toen de Duitse Bondskanselier een fotootje van Charles Michels dochter vroeg.

Luk reed ook vaak mee met de ambtswagen van de premier. De uitgelezen manier om rustig mekaar te spreken. Zo krijgt Luk de premier aan het praten over zijn jeugddroom. En die was niet premier worden van ons land. “Mijn droom was om politieagent te worden op de motor. Toen ik tien jaar was, keek ik naar de Amerikaanse serie CHiPs en wilde ik Poncherello zijn. Later wilde ik politicus worden om het leven mooier te maken. Ik wil daar een positieve bijdrage toe leveren. Als jongeman was ik geïnteresseerd in de acties van Amnesty International.”

Alloo: “Ik heb een diep respect gekregen voor Michel. Je moet het maar doen, bijna 7 op 7 en 16 uur per dag werken aan zware dossiers, de lange discussies niet uit de weg gaan, partijproblemen uitklaren, betogingen sussen, ontslagen een zin geven, saaie vergaderingen bijwonen, constante kritiek van de oppositie relativeren.”

Een prioriteit voor Charles Michel blijft de hartslag van de burger meten. Daarvoor ging hij in op de uitnodiging van de krant Het Laatste Nieuws om vragen van lezers te beantwoorden. De premier zakt ook af naar Nederbrakel om Olympisch kampioen Greg Van Avermaet te begroeten bij de aanvang van de Primus Classic.

Michel: “Dat zijn de weinige momenten dat ik de burgers ontmoet en dat doet goed. Dat zijn aangename momenten.”

Als er in zijn agenda weer eens twee lange commissies staan, de commissie Europese Aangelegenheden en de Commissie Binnenlandse Aangelegenheden, tovert Alloo tijdens een koffiepauze een pingpongpalet tevoorschijn. “Maar ik moet terug naar de commissie!”, probeert de premier. Maar de goesting haalt het van de plicht, en waarschijnlijk voor het eerst in de vaderlandse geschiedenis, wordt er pingpong gespeeld in de indrukwekkende hal van het parlement.

Alloo Bij premier Michel, dinsdag 11 oktober om 21.45 op VTM.