.
Delphine Boel
donderdag 1 augustus 2024

Prinses Delphine Boël: “Dat zal altijd mijn eerste prioriteit zijn”

Daar zorgt ze voor

Het enige wat Delphine Boël wilde, was dat koning Albert II haar zou erkennen als dochter. Dat er uiteindelijk zoveel heisa bij zou komen kijken, dat hoefde voor haar niet. Maar niet alleen voor haar, ook voor haar kinderen en haar partner. Zij probeert hen te beschermen en dat terwijl ze voortdurend in de schijnwerpers staan.

“Weet u, ik vecht voor mezelf én voor mijn kinderen. Zodat hun toekomst duidelijk is. Zodat ze niet hoeven op te groeien in een koninkrijk van taboes en geheimen. Zodat ze nooit het ondraaglijke gewicht hoeven te voelen van de onzekerheid die ik heb moeten doorstaan. Maar ik zal nooit tegen hen zeggen wat veel andere ouders soms tegen hun kinderen zeggen, namelijk: 'Ik heb alles voor jullie gedaan!' Nooit zal ik hun het gevoel geven dat ze bij mij in het krijt staan”, zegt Boël in Humo.

Voor Delphine is het erg belangrijk dat ze aanwezig is voor haar kinderen en dat ze er is wanneer haar kinderen haar nodig hebben. Dat is haar taak als ouder.

“Je moet hen ondersteunen, liefhebben, opvoeden. Ik ben van plan om hen zoveel mogelijk terzijde te staan. Mijn allereerste prioriteit is dat ze een eigen persoonlijkheid kunnen ontwikkelen. En daar heeft een mens werk aan.”