.
News Image

Prinses Louise loopt stage bij modehuis Scapa

Prinses werkt een week bij Scapa.


Prinses Louise heeft in de week van 15 juli stage gelopen bij Belgisch modehuis SCAPA, wat in het kader viel van haar schoolopleiding te Brussel. De 15-jarige dochter van prins Laurent en prinses Claire kreeg een variërend takenpakket dat haar toeliet de theorie die ze had geleerd toe te passen in de praktijk.



Tijdens de stage van de Prinses, zorgde SCAPA voor een planning die een breed beeld gaf van de modesector waarvoor ze een grote interesse toont. De Prinses hielp klanten in de showroom in Antwerpen en selecteerde samen met kopers stukken van de collectie. Daarnaast bracht ze ook een bezoek aan kledingfabrikant Flanders Fashion Makers in Alken en aan het Modemuseum van Hasselt.



Met de stage kon prinses Louise de theorie die ze op school in Brussel had geleerd toepassen in de praktijk en voeling krijgen met wat ze eventueel wil doen in de toekomst. “La mode est ma passion,” klonk het in ieder geval bij de jonge modeliefhebster.



Het Koningshuis is al meer dan tien jaar fan van SCAPA waardoor de stage van prinses Louise niet onverwacht kwam. Eind 2017 kwam ook het nieuws naar buiten dat SCAPA de titel had gekregen van Gebrevetteerde Hofleverancier van België, juist voor het merk zijn 50ste verjaardag mocht