.
Cathérine Kools
maandag 16 september 2024

Producer van ‘Familie’: geen moment getwijfeld!

Het was gruwelijk

De beelden waarin Leen Van den Bossche in stukken wordt gezaagd door Joris (Jan Sobrie) zinderen nog na bij de kijkers van ‘Familie’. Het had veel weg van een horrofilm en dat hadden de kijkers niet meteen verwacht tijdens hun favoriete soap.

Maar niet iedereen vindt dat zo’n beelden niet mogen getoond worden in een serie als familie. “Ouders moeten hun kinderen duidelijk maken dat 'Familie' niet echt is. Veel games zijn veel gewelddadiger. Een ouder voegt daar zelfs aan toe: Mijn zoon van twaalf was zelfs teleurgesteld dat er geen bloed te zien was”, leest Het Laatste Nieuws op verschillende fora en social media.

Wim Feyaerts, creative producer bij ‘Familie’ had wel verwacht dat de reeks wat commotie zou uitlokken. Dat kan ook bijna niet anders.

“We hebben er geen moment aan getwijfeld om dat logo te gebruiken, maar wel of we die beelden van Joris, die een lijk in stukken zaagt, wel zouden draaien. Die zijn immers zeer heftig. Maar anderzijds wilden de scenaristen de kijker duidelijk maken tot wat voor erge dingen de psychopathische Joris/Bert allemaal in staat is. We vonden het ook logisch om de kijker bij de start van de aflevering te waarschuwen. Dergelijke beelden zullen in 'Familie' een uitzondering blijven want we willen dat de serie een veilige omgeving blijft.”