.
Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe
zondag 27 september 2015

Q-DJ Maarten Vancoillie gaat koken

Is Maarten een goede kok?

Van maandag 28 september tot en met vrijdag 2 oktober 2015 laat Sofie zich in haar keuken vergezellen door radiomaker Maarten Vancoillie. Als ochtend-dj bij Qmusic is Maarten een vroege vogel, maar deze week staat hij met plezier iedere avond achter het fornuis in De Keuken van Sofie.
Maarten heeft bijzonder goede herinneringen aan de keuken van zijn grootmoeder. Op maandag 28 september wil Sofie dat culinair jeugdsentiment dan ook met veel plezier terug oproepen. Samen met Maarten bakt ze Hasseltse speculaaskoeken, en dat volgens het aloude én legendarische recept van de ‘Bonnie’. En bij zo’n lekker tussendoortje is een stevige kop versgemalen koffie natuurlijk een must.

Als ochtendstem bij Qmusic moet Maarten elke weekdag om 4.15 uit de veren, maar gelukkig heeft hij geen last van een ochtendhumeur. Maar zou Maarten op dinsdag 29 september een avondhumeur krijgen als hij te horen krijgt dat Sofie een gerechtje zal maken met ingrediënten die hij niet graag eet? Maarten lust bijna alles, maar witloof en brood klinken voor de Q-dj niet meteen als muziek in de oren. Hij houdt zijn hart dan ook vast wanneer Sofie kiest voor een kaasschotel met veenbessenbrood en een witloofchutney.

Het zijn drukke dagen voor Maarten Vancoillie. Naast zijn dagelijkse ochtendshow is hij dit najaar ook één van de gezichten van Rode Neuzen Dag, een goeddoelactie die hulp wil bieden aan jongeren met psychische problemen. Redenen genoeg voor Sofie om Maarten eens extra culinair in de watten te leggen met zijn favoriete comfortfood: een lekker stukje lamsvlees. Op woensdag 30 september bereidt Sofie daarom voor hem gemarineerde lamschouder met aardappelgratin en spinazie in bechamelsaus.

Op donderdag 1 oktober zetten Maarten en Sofie een culinair stapje in de wereld. De souschef heeft al heel wat van de wereld gezien, maar vandaag kiest hij verrassend genoeg voor een English breakfast. Sofie wil de typische smaken van dat ontbijt – van worstjes en witte bonen tot spek – bundelen in een verrassend en hartig ontbijtwafeltje.
Voor Q-dj Maarten Vancoillie is deze culinaire week voorbij gevlogen. Op vrijdag 2 oktober sluit hij met Sofie de week af met kabeljauwfilet gehuld in een korstje van rice krispies, een zelfgemaakte tartaarsausje én een heerlijk verfrissende biercocktail met gin.

DE KEUKEN VAN SOFIE, ELKE WEEKDAG BIJ VTM:
Op maandag 28/09: Op grootmoeders wijze - Zelfgemaakte speculoos van de 'Bonnie'
Op dinsdag 29/09: Lust ie't of lust ie't niet? - Kaasschotel met veenbessenbrood en witloofchutney
Op woensdag 30/09: Lievelingsgerecht - Gemarineerde lamschouder, aardappelgratin en spinazie in bechamelsaus
Op donderdag 01/10: Op reis – English breakfast-ontbijtwafeltjes
Op vrijdag 02/10: Goe weekend - Kabeljauwfilet in korst van rice krispies met tartaarsaus

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Maarten Vancoillie en Sofie Dumont