.
Raf Van Brussel
maandag 25 maart 2024

Raf Van Brussel: “Ze moeten meekomen!”

Ze komen er niet onderuit

De voorbije jaren was Raf Van Brussel niet alleen vaak te horen op de radio, maar was hij ook regelmatig te zien op een podium ergens in Vlaanderen. Dan moest hij zijn gezin achterlaten om te gaan optreden. En dat was niet altijd met veel zin.

“Ik ben vaak met tegenzin vertrokken naar één of andere feestzaal of partytent. Dat is verleden tijd, want ik ben tijdens de pandemie gestopt met mijn band Brussels by Night. Dat was een moeilijke beslissing, maar de hele week radiomaken en dan in het weekend ook nog gaan optreden werd te veel”, geeft Raf toe in Primo.

Dat was geen makkelijke beslissing voor Raf, maar wel eentje die nodig was. En hij kan ook niet anders dan toegeven dat hij het ook allemaal wel mist.

“Op een podium staan geeft je vleugels. Maar ik ben nu eenmaal een perfectionist en als zanger moet je op de bühne altijd de lead nemen. Stel dat we een bedrijfsfeest moesten opluisteren, dan vond ik dat de dansvloer vol moest staan. Ik legde de lat altijd hoog voor mezelf. Die druk op mijn schouders is nu weggevallen. Ik sta nu minder vaak op het podium, maar geniet er eigenlijk des te meer van. Het is een herwonnen rust, ik kan het niet anders omschrijven. Nu kan ik tijdens het weekend met mijn gezin naar de film of uit eten gaan. Behalve eind maart, dan moeten zij maar naar Het Schlagerfestival komen.”