.
Raf Van Brussel en Rani De Coninck
zondag 16 juni 2024

Rani De Coninck: “Doe dat nu eens niet” 

Ze verzette zich ertegen 

Toen Rani De Coninck na slecht nieuws plots niet meer in staat was om te gaan werken, heeft ze ook heel erg moeten zoeken wat ze zou delen met de buitenwereld en wat niet. Ze liet haar collega’s weten dat ze ziek was en even niet kon komen werken. Maar ze had nooit gedacht dat ze zo lang out zou zijn.

“Ik ben een positief en constructief persoon. Dat verdriet gaat wel over. Het was ook niet de eerste keer. Dus sprak ik mezelf toe: 'Komaan Rani, doe niet onnozel. Pak uzelf bijeen en ga gewoon werken”, zegt ze in De Morgen.

Helaas bleek dat niet de manier te zijn waarop ze haar problemen moest aanpakken. Kin omhoog en dapper doorgaan was niet de oplossing in deze situatie.

“Het was mijn man die deze keer zei: 'Doe dat nu eens niet. Probeer nu eens niet zo flink te zijn. Je hebt dat lang genoeg geprobeerd. Ga nu maar eens in dat verdriet staan en laat het gewoon gebeuren.' Hoewel ik instinctief voelde dat hij gelijk had, zette ik daar uit angst toch een rem op. Want wat als het verdriet rond mijn zus me weer helemaal zou overspoelen en ik maandenlang niets meer zou kunnen? Plus, ik leefde er ondertussen al zolang mee. Wat zou er veranderen?”

Bio van Rani De Coninck

Meer Over:

Rani De Coninck