.
Rani De Coninck
maandag 1 juli 2024

Rani De Coninck: “Net op dat moment doen ze het licht uit” 

Het was voorbij 

Of er leven na de dood is of niet, daar heeft iedereen zo zijn mening of idee over. Voor Rani De Coninck zou het in elk geval mogen. Zo zou zij haar overleden zus Debbie misschien ooit wel kunnen weerzien.

“Toen Debbie overleed, had ik het daar heel moeilijk mee. De twee kanten woonden onder één dak: mijn gelovige vader kon zich troosten met zijn overtuiging dat ze elkaar terug zouden zien, terwijl haar dood bij mijn moeder, die totaal niet religieus is, extreem hard binnenkwam. Zij sprak er ook op een rauwe manier over. Ze zei dan dat 'gedaan ook echt gedaan is'. Ik zat daar wat tussenin. Ik hoopte dat mijn vader gelijk had, maar vond dat mijn moeder ook een punt had. De avond dat ik te horen heb gekregen dat Debbie er niet meer was, heb ik me wel tot God gericht”, klinkt het in De Morgen.

Aan God vertelde Rani dat hij zich vergiste door iemand als haar zus weg te rukken uit het leven. Debbie was volgens de presentatrice een van de gelukkigste vrouwen ter wereld.

“Ze was getrouwd met haar jeugdliefde en had net een dochter van een jaar. Ze was ten tijde van het ongeval acht maanden zwanger van haar tweede kind. Ze barstte van het leven, letterlijk. En net op dat moment: baf, doen ze het licht uit. Zonder verwittiging. Ik was enorm boos en heb God op mijn knieën gesmeekt om haar terug te brengen.”

Bio van Rani De Coninck

Meer Over:

Rani De Coninck