.
News Image

Rani De Coninck pijnlijk op haar bek

Een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen... Of toch?


Een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen, maar Rani De Coninck wil vanavond na vier jaar toch eerherstel in De Slimste Mens ter Wereld. Slaagt ze met verve of gaat ze opnieuw op de bek? Rani De Coninck is eerlijk in haar analyse in Dag Allemaal. “Had je me toen de geboortedata van m’n kinderen gevraagd, ik had het niet geweten.” Wat was er aan de hand?



Vier jaar geleden waagde Rani De Coninck haar kans in De Slimste Mens. Tot aan de finale had ze zich nog redelijk geamuseerd maar in het finalespel ging het volledig fout. Rani geeft toe dat ze voor het finalespel eigenlijk al had willen vragen of ze er meteen mee mocht stoppen. “Ik vond dat helemaal niet leuk en blokkeerde dan ook compleet,” aldus Rani in Dag Allemaal. Rani verduidelijkt dat ze geen quizzer is maar dat De Slimste Mens wel plezant was om doen, tot het in dat eindspel plotseling zo ernstig werd. “Alsof het er toe doet…” En die ernst deed haar blokkeren. “Ik had het gevoel dat m’n hersenen herleid waren tot een inhoudsloze massa,” klinkt het bij Rani. Toch zien we Rani De Coninck vanavond opnieuw opduiken in De Slimste Mens. Uit op eerherstel?



Rani De Coninck is niet echt uit op eerherstel. Integendeel. “Als ik op m’n bek ga, doe ik dat liefst elegant en met de glimlach.” Rani had een andere, heel bijzondere reden om mee te doen. Rani is al lang bevriend met Wouter Vandenhaute en de baas van Woestijnvis en De Vijver stond al langer op het verlanglijstje van Erik Van Looy om mee te doen aan De Slimste. Maar steeds weigerde hij. Tot Wouter op een dag een sms’je naar Rani stuurde: “als jij springt, spring ik ook.” En meer had Rani niet nodig om toe te zeggen en zich een tweede keer aan De Slimste Mens te wagen. En voor die tweede deelname heeft Rani zich alvast één duidelijk doel gesteld: “dat vervloekte finalespel vermijden”.


Bio van Rani De Coninck

Meer Over:

Rani De Coninck