.
News Image

Ray Verhaeghe onthult prachtig eerbetoon aan zijn overleden echtgenote

En dat doet hij al veel jaren.


Ray Verhaeghe woont al 56 jaar op dezelfde plek waar hij kan genieten van een prachtige tuin. Tuinieren vormt een goed tijdverdrijf voor de 94-jarige acteur. “En er is altijd wel iets te doen,” onthult ‘Albert’ in Story.



De grotere werken zoals het gras maaien en de hagen snoeien worden door een tuinman gedaan, maar de kleine werkjes doet de acteur nog steeds zelf. “De bloemen twee keer per dag water geven als het warm is, onkruid wieden, plantjes bijknippen en vooral de Bonsai-boompjes onderhouden,” klinkt het trots bij Ray Verhaeghe.



Aan die Bonsai-boompjes hangt een mooi verhaal vast. “Mijn vrouw heeft die vroeger gekweekt, sommige zijn al meer dan dertig jaar oud. Andere heb ik dan weer recent zelf gekweekt, want ik zet die traditie verder, als een soort eerbetoon aan mijn overleden echtgenote,” klinkt het emotioneel bij Ray Verhaeghe.



Ray Verhaeghe vindt het tuinieren alvast een boeiende bezigheid. “Zo’n plant bestuderen en vormgeven dat de verhoudingen nog kloppen. Zo laat ik een beetje de kunstenaar in mezelf los,” lacht de acteur.


Bio van Ray Verhaeghe

Meer Over:

Ray Verhaeghe Familie