.
Jean-Marie Pfaff, Carmen Pfaff
dinsdag 17 september 2024

Rechter oordeelt streng over home-invasion bij De Pfaffs

Het was ook heftig.

Iets meer dan een jaar na de feiten heeft de rechtbank in Antwerpen uitspraak gedaan in de zaak rond de home-invasion bij Jean-Marie Pfaff thuis. Drie mannen drongen in de woning van de voetballer binnen, gebruikten geweld tegen Carmen– die alleen thuis was – en sloten haar met rolstoel en al op in een toilet.

Ondertussen werd de woning doorzocht en gingen aan de haal met juwelen. En daar zat Carmen dan. De vrouw gebruikte haar rolstoel om de deur van het toilet in te beuken en kon zichzelf bevrijden nadat de daders met de noorderzon verdwenen waren. Na intensief speurwerk konden de daders ontmaskerd worden. De rechter veroordeelde twee voortvluchtige daders tot een gevangenisstraf van 8 jaar. De enige aanwezige verdachte op de zitting werd uiteindelijk vrijgesproken.
De twee veroordeelden moeten meer dan 175.000 euro schadevergoeding betalen, maar of Carmen en Jean-Marie dat bedrag ooit zullen zien en of de daders ooit hun gevangenisstraf zullen uitzitten is nog maar de vraag. De twee zijn op de vlucht maar worden nu wellicht internationaal geseind.

Bio van Carmen Pfaff en Jean-Marie Pfaff