.
News Image

Recordkoorts in Blokken

Verbetert Maarten Delvaux het Blokken-record?
Trouwe Blokken-kijkers zitten stilaan op het puntje van hun stoel: kandidaat Maarten Delvaux kan volgende week het Blokken-record verbeteren. Deze 31-jarige journalist uit Oostmalle zet momenteel bij Ben Crabbé een straffe reeks neer. Hij drukt razendsnel af, maakt nauwelijks fouten en scoort lijn na lijn op het blokkenbord.

Amper een halve minuut en vier quizvragen. Meer had Maarten donderdagavond niet nodig om in het finalespel met de tip ‘lade’ het achtletterwoord ‘schuifje’ te vinden. Het is kenmerkend voor de manier waarop hij de afgelopen dagen alle tegenstanders naar huis speelde. Ook vrijdag speelde hij schitterend. In de finale had hij amper 2 vragen nodig om het achtletterwoord Spuitbus te vinden, niet makkelijk met als tip Graffiti. Toch lukte het Maarten opnieuw.

Maandag treedt hij voor de negende keer aan in de populairste quizarena van Vlaanderen. In de geschiedenis van Blokken deden amper een handvol kandidaten hem dat voor.

Maarten Delvaux quizt zichzelf langzaam maar zeker richting de absolute topkandidaten. Als hij maandag opnieuw kan winnen, is hij de vierde kandidaat die doorstoot naar een tiende deelname. Als Maarten volgende woensdag kan doorstoten naar een elfde deelname, evenaart hij het indrukwekkende record van Saar Bossuyt. Wint hij die elfde aflevering, is hij de absolute recordhouder.

Galerij der groten
1. Saar Bossuyt: 11 deelnames, 11 finales (woord ‘buikdans’ niet gevonden)
2. Bart De Coster: 10 deelnames, 10 finales (woord ‘scalpel’ niet gevonden)
3. Filip Van Herreweghen: 10 deelnames, 9 finales

Blokken, van maandag tot en met vrijdag, om 18.30 uur op Eén.