.
Dieter Coppens samen met Seppe Nobels en Anouck de Bruijn
donderdag 19 september 2024 18:51

Restaurant misverstand genomineerd voor International Emmy Award

Kwaliteit drijft boven!

Mooi nieuws vanuit New York: het VRT 1-programma Restaurant misverstand is genomineerd voor een International Emmy Award! De reeks is als enige Belgische programma genomineerd, in de categorie Non-scripted entertainment. De uitreiking van de Emmy's vindt plaats op 25 november, dan weten we of Restaurant misverstand het beeldje kan verzilveren.

In Restaurant misverstand opent Dieter Coppens samen met chef-kok Seppe Nobels en acht mensen met jongdementie een restaurant. Door hun ziekte moesten de acht vaak verplicht stoppen met werken, vallen hobby’s en vrienden weg en krijgt vooral hun zelfvertrouwen een stevige deuk. 

Daar willen de acht in Restaurant misverstand graag verandering in brengen door aan de wereld te tonen wat wél nog kan na hun diagnose. Uiteraard zal in de keuken en de zaal niet alles vlekkeloos verlopen, want de medewerkers hebben niet zo veel horeca-ervaring en bepaalde handelingen worden steeds moeilijker door hun ziekte.  Gelukkig is fouten maken in Restaurant misverstand geen enkel probleem, en steunen ze elkaar. Misverstanden zijn hier gewoon een deel van de ervaring, net zoals verdriet maar ook veel humor, begrip en vriendschap.

Afgelopen voorjaar was het 3e seizoen van Restaurant misverstand te zien op VRT 1, dit seizoen is nog te (her)bekijken via VRT MAX. Het is een programma van productiehuis Roses are blue.

Bio van Dieter Coppens