.
Riadh Bahri
zaterdag 5 november 2022

Riadh Bahri: “Daar zijn zoveel goeie dingen uit voort gekomen”

Hij verloor zijn zus toen hij 15 was

Iedereen heeft wel iemand in zijn leven die zijn of haar leven mee heeft bepaald. Bij Riadh Bahri is dat zijn overleden zus, maar ook zijn vader. Vooral zijn zus heeft Riadhs leven erg bepaald.

“Had mijn zus geen kanker gekregen, ze zou naar het Atheneum aan de Voskenslaan in Gent zijn gegaan, had ik zelf ook iets anders gedaan. Maar toen ze stierf, besloot ik in haar plaats te gaan. Alles wat sindsdien in mijn leven is gebeurd, is te herleiden tot die beslissing”, bekent Bahri in Het Laatste Nieuws.

Was Riadh niet naar de Voskenslaan geweest dan had hij zijn vrienden nooit leren kennen, had hij bepaalde leerkrachten nooit ontmoet en was hij nooit bij de VRT binnen geraakt. Alles heeft hij te danken aan zijn zus.

“Ik wil daar zelfs zo ver in gaan dat ik zeg: was ik God en zou ik mogen beslissen of mijn zus mocht blijven leven of mocht sterven, ik zou kiezen voor haar sterven. Omdat er zoveel goeie dingen uit zijn voortgekomen.”

Riadh denkt nog vaak aan het moment waarop zijn zus stierf. Een moment die hij nooit meer vergeet. “Met een man of tien stonden we rond haar ziekenhuis bed, buiten sneeuwde het. Ik dronk warme chocomelk, niemand zei iets. Het leek wel een Hollywoodfilm. De immense verbondenheid die ik toen heb ervan: zoiets heb ik nog nooit gevoeld.”

Koop hier Uit de kast In De Kast

Bio van Riadh Bahri

Meer Over:

Riadh Bahri