.
Rik Verheye
donderdag 8 juni 2023

Rik Verheye: “Ik heb die combinatie nodig”

Hij voelt zich overal thuis

De voorbereidingen voor het tweede seizoen van ‘Nonkels’ is volop bezig en deze zomer starten de opnames van de tweede reeks. Rik Verheye, Jelle De Beule en Floris Schillebeeckx schrijven de reeks helemaal zelf en dat doet Rik het liefst in Knokke, wat hij zijn schrijfverblijf noemt.

“Zeker in de week kan ik daar in mijnen blote rondlopen: er is niemand. In Antwerpen, waar veel vrienden wonen, is er meer afleiding. Voor ik het weet, zit ik ergens op een terras in plaats van te schrijven. Ik heb de zee echt nodig”, zegt Rik in Het Laatste Nieuws.

Riks familie woont aan de zee en hij heeft hen graag in de buurt. Hij houdt er ook van om om zes uur op te staan en naar het strand te wandelen. Dan zet hij zich graag op een bankje op de dijk om te genieten.

Maar officieel woont Rik toch in Antwerpen. Hij woont er al 15 jaar en heeft daar zijn sociale leven opgebouwd. “Maar ik heb de combinatie nodig. Ik kan niet in Knokke wonen zonder te weten dat ik naar Antwerpen kan en omgekeerd. Ik lijk wel een zigeuner, altijd met mijn koffer onderweg.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Rik Verheye, Jelle De Beule en Floris Schillebeeckx