.
Rik Verheye
maandag 16 september 2024

Rik Verheye: “Ik probeer dicht bij mezelf te blijven”

En lukt dat ook?

Elke dag dat we in het leven staan, is een dag waarop we iets kunnen leren van onze medemens en van onszelf. Het afgelopen jaar heeft Rik Verheye ook heel wat geleerd.

“Ik wil meer weloverwogen keuzes maken, hoewel dat heel dubbel voelt. Ik ben iemand die ervoor gáát. Maar dat is al eens fout gelopen. Ik vind dat nog steeds het mooiste: dat je iets overkomt en je gewoon je buikgevoel kunt volgen. Toch neem ik nu meer mijn tijd”, zegt hij in De Morgen.

Rik is op heel jonge leeftijd zijn vader verloren en ook dat heeft hem gevormd als mens. Hij voelde zich als kind verlaten en wilde daarna vooral graag gezien worden.

“Ik moet dus echt leren kijken naar mezelf: wie ben ik? Waar heb ik nood aan en wat is voor mij het perfecte totaalplaatje? Ik probeer daarin dicht bij mezelf te blijven. De les die ik vooral heb geleerd, op zowel privé- als werkvlak, is om stil te staan bij wat ik heb. Te kijken waar ik sta, wat ik nog graag wil, wat ik wil veranderen en niet gewoon gebukt te gaan onder mijn agenda of het tempo waartegen het leven voorbijraast."

Bio van Rik Verheye

Meer Over:

Rik Verheye