.
Rik Verheye
donderdag 2 mei 2024

Rik Verheye: “Ik zou dat nooit willen hebben”

Zeker niet dat kleur

Het nieuwe seizoen van ‘Nonkels’ is opnieuw een schot in de roos. De reeks werd al druk bekeken op Streamz en ook op Play4 trekt het hoge kijkcijfers. Ook dit keer worden we meegenomen in de levens van de broers Persyn. Ook nu geeft Rik Verheye gestalte aan Willy Persyn.

Wie de reeks al heeft gezien, weet dat Willy Persyn in een galgroene Porsche rijdt. Dat zou in het echte leven niks voor Verheye zijn.

“Al zeker die kleur niet. Bovendien heb ik een voetbalclub gekocht, mijn geld is op. Na het eerste seizoen stond die auto aan het Porsche Center in Knokke en de mensen stonden in rijen aan te schuiven om foto's te nemen. Er ontstonden zelfs kijkfiles. De politie van Knokke vroeg me zelfs een filmpje op te nemen om de mensen te vragen geen gevaarlijke toeren uit te halen. Gek, hé”, lacht Rik in Story.

Dat is in elk geval een mooi bewijs van de populariteit van de reeks. Rik kan ook niet meer over straat wandelen zonder er te worden over aangesproken.

“Dat was ik wel al een beetje gewoon met Callboys, maar Nonkels spreekt nog een breder publiek aan. Ik hoor vooral vaak: 'We zijn al voor de zevende keer de reeks aan het bekijken met het gezin.' Dat is het mooiste compliment. Dat ouders hun kinderen nog eens mee in de zetel krijgen, dat verbindende effect. Vroeger keek ik met mijn moeder ook naar Schalkse ruiters, In de gloria en Het Eiland. Niets zo leuk als samen in de zetel zitten lachen.”

Bio van Rik Verheye

Meer Over:

Nonkels Rik Verheye