.
Rik Verheye
zondag 28 april 2024

Rik Verheye: “Ik zou het toch niet zelf kiezen”

Het ondernemen spreekt hem aan

Willy Persyn is terug! Dankzij het tweede seizoen van ‘Nonkels’ kunnen we weer genieten van de fratsen die het personage uitsteekt. Willy wordt gespeeld door acteur Rik Verheye. Hij moet toegeven dat hij in het echte leven nooit met Willy bevriend zou kunnen zijn.

“Mocht ik verplicht zijn om met hem aan een tafel te zitten tijdens een diner voor het goede doel, zou ik dat wel doen en het zal wellicht ook plezant worden. Maar onze leefwerelden liggen iets te ver uit elkaar. Willy supportert voor Cercle Brugge, ik voor Club Brugge, dat zou niet goed komen. Alleen in zijn ondernemerschap kan ik me wel nog vinden”, zegt Rik in Story.

De makers van ‘Nonkels’ wilden heel graag een typische West-Vlaamse ondernemer in de reeks en dus dachten ze aan Willy Naessens met zijn zwembaden en Donald Muylle met zijn keukens.

“De schoonbroer van een van mijn beste maten had een onderneming in kunstgras en ik hoorde dat dat big business is. Als je rondwandelt in Knokke, zie je steeds vaker chique villa's met tuinen van kunstgras. Ik snap wel dat het praktisch is, maar ik zou het zelf niet verkiezen boven écht gras. Bij Willy past het dan weer perfect. Hoe artificiëler, hoe beter.”

Bio van Rik Verheye

Meer Over:

Rik Verheye