.
News Image

Rob Vanoudenhoven duikt theater in

Rob Vanoudenhoven met bekende collega's in nieuwe theatershow.
Van Allergie tot Ziguinchor ofwel het Voetbal van A tot Z is een theatervoorstelling waarin voetbalverhalen & muziek centraal staan. Leo Van der Elst, Rob Vanoudenhoven en Ruben Van Gucht brengen het woord, Mathieu & Guillaume het lied.

In samenspraak met het publiek kiezen de vijf gastheren lukraak letters uit het alfabet. Bij iedere letter hoort een prikkelende term die niet meteen aan voetbal doet denken, maar bij nader inzicht toch steeds een verrassend resultaat oplevert. Wie samen met de hosts het hele traject aflegt wordt aan het eind van de rit misschien niet de grootste voetbalkenner, maar wel een hele grote liefhebber. Het voetbal biedt immers veel meer dan enkel tactische analyses en vooruitstrevende of achterhaalde veldbezettingen. Van Allergie tot Ziguinchor gaat niet voor de hoofdschotel, wel voor de saus en de kruiden: voetbalverhalen en anekdotes van vroeger en nu.

Onderweg houden de gastheren halt bij de meest legendarische oneliners, zoeken ze naar de strafste voetbaluitslag, maken ze samen met het publiek het Rode Duivelslied voor het WK van 2018 in Rusland, vertelt Leo over zijn criminele verleden, geeft communicatiespecialist Rob advies aan hopeloze voetballers, achterhaalt Ruben dat Rik De Saedeleer een grote liefhebber van sprookjes was en nemen Mathieu & Guillaume u mee op een muzikale wereldreis langsheen alle continenten.

Een spetterende voorstelling waarbij voetbal vaak de rode draad is, maar waar er evenveel keer van het pad afgeweken wordt. Een avond vol humor, muziek, ontroering en entertainment.