.
Rocco Granata
dinsdag 6 augustus 2024

Rocco Granata zingt nog één keer ‘Marina’ op het geslaagde ‘Rocco Sinfonico’

Wat een mooi moment

Het driedaagse muziekweekend op Terhills Maasmechelen werd afgelopen zondagavond afgesloten met ‘Rocco Sinfonico’. Een prachtig concert waarin de figuur en de muziek van de 85-jarige Rocco Granata de rode draad vormden.

Carl Huybrechts verwelkomde het talrijke publiek op de prachtig uitgelichte mijnsite, met de grootmeester himself als eregast. Op arrangementen van Michel Bisceglia dirigeerde Dirk Brossé het 46-koppige Flanders Festival Orchestra. Met ‘E Prima Vera’ en ‘Buona Notte’ zorgde de Belgische tenor Stefan Cifolelli meteen voor kippenvel. Sabien Tiels ging door op die vibe met haar versie van de Marva-klassieker ‘Eiland in groen en blauw’. Lucas Van den Eynde zorgde met de Louis Neefs-klassieker ‘Wat een leven’, inclusief de legendarische beelden van de treuzelende stadsarbeiders, voor de vrolijkste noot van de avond. Beide nummers werden door Rocco gecomponeerd. De maestro genoot in het publiek zichtbaar van de symfonische bewerkingen van ‘Jessy’s Theme’ en ‘In Paradiso’, instrumentale nummers die hij destijds uitbracht en opdroeg aan respectievelijk zijn dochter Jessica en zijn geliefde echtgenote Rosie.
Naast het magistrale duet van Sabien Tiels en Stefan Cifolelli (‘La Viex A Deux’), zorgde Rocco zelf voor de kers op de taart toen hij nog eens meezong met zijn wereldhit ‘Marina’. Voor het eerst in acht jaar stond de in Genk opgegroeide zoon van een Italiaanse mijnwerker nog eens op het podium. Samen met de gastartiesten, het koor en het uitgebreide symfonische orkest, genoot hij van alle aandacht. Het applaus en de staande ovatie nam hij na afloop dankbaar in ontvangst. Op vrijdag 16 augustus 2024, de dag waarop Rocco Granata 86 wordt, kan je rond het Kasteel van Brasschaat nog één keer meegenieten van ‘Rocco Sinfonico’. Voor snelle beslissers die het verjaardagsfeestje niet willen missen, zijn er nog tickets op www.lavolta.be