.
Roel Vanderstukken in Familie
zondag 19 maart 2023

Roel Vanderstukken: “Dat hoort bij graag zien”

Soms moet je afscheid nemen

Binnenkort kan er in Antwerpen gekeken worden naar het theaterstuk van ‘The Broken Circle Breakdown’. Daarin zien we Lize Feryn en Roel Vanderstukken in de hoofdrol. En Roel is er helemaal klaar voor.

In het stuk speelt hij een vader die zijn kind heeft verloren. Roel is zelf vader van twee kinderen, en dat maakt het best pittig om de rol te spelen.

“Het maakt het wel makkelijker om je te proberen voorstellen wat de impact van zo’n tragische gebeurtenis zou zijn. Ik ben 46, toch een leeftijd waarop je terugblikt en vooruit kijkt naar iedereen die dicht bij je staat. Dan komt de gedachte van iemand te verliezen sowieso voorbij, het hoort bij graag zien”, klinkt het in Tv Familie.

Één van de andere onderwerpen van het stuk is ook zelfdoding. Ook niet meteen een makkelijk thema om in het theater over te brengen naar het publiek.

“Theater moet een venster op de wereld zijn. Het zijn geen evidente tijden, we slepen ons van crisis naar crisis, maar toch is het onze morele plicht om altijd te blijven zoeken naar lichtpuntjes. Zelfdoding is een heikel thema, maar in mijn ogen kan er niet goed over worden gepraat.”