.
Roel Vanderstukken
zondag 25 augustus 2024

Roel Vanderstukken: “Die ingreep verdwijnt in het niets” 

Hij heeft er veel voor over 

Soms kom je op een punt waarop je als koppel besluit dat je geen kinderen meer wil. Omdat te vermijden moet je natuurlijk nog altijd je voorzorgen nemen zoals het slikken van de pil voor vrouwen.

Maar het kan ook anders. Mannen kunnen ook nadenken over een vasectomie. Iets wat Roel Vanderstukken heeft laten uitvoeren nadat hij en zijn vrouw Anne-Sophie besloten hadden dat 2 kinderen genoeg waren.

“Die kleine ingreep voor mij verdwijnt in het niets tegenover jarenlang die rommel moeten slikken. Elke dag een portie hormonen: het is bewezen dat dat niet onschuldig is. Volgens sommige artsen kan het zelfs de kans op borstkanker vergroten. Dat wil ik mijn vrouw absoluut besparen”, klinkt het in Dag Allemaal.

Voor Roel hoeft er geen taboe te heersen rond vasectomie. Hij heeft zelfs enkele vrienden die zijn voorbeeld zijn gevolgd.

“Of ze kwamen op z'n minst nieuwsgierig polsen, om de laatste twijfels weg te nemen. Er zijn ook weinig argumenten om het niet te doen. De ingreep stelt niks voor. Bij mij was het zo gepiept en een ice-pack deed wonderen.”

Bio van Roel Vanderstukken

Meer Over:

Roel Vanderstukken