.
News Image

Roel Vanderstukken ergert zich aan jongeren die coronamaatregelen aan laars lappen

Roel Vanderstukken haalt uit naar jongeren.


Voor Roel Vanderstukken was het een rustige zomer en ook de rest van het jaar zal niet veel meer opleveren. Geen optredens en drie maanden geen ‘Familie’, er kwam dus weinig geld binnen bij de familie Vanderstukken. “Pas op, ik klaag niet, na twintig jaar carrière heb ik een financiële buffer, maar mijn techniekers en muzikanten kunnen op weinig steun rekenen”, vertelde Vanderstukken aan Story. De acteur uit ‘Familie’ maakt zich zorgen om verschillende mensen die hij persoonlijk kent. “Ik ken collega’s die uit hun huis worden gezet. Als je dat hoort, en je ziet jongeren samenscholen”, zucht Roel Vanderstukken in Story.



De acteur begrijpt niet waarom bepaalde jongeren zich niet aan de maatregelen houden. Die maatregelen zijn er niet zomaar gekomen, die hebben echt wel hun doel. “Wij zijn wel aan het werken voor hun pensioen hé. Ik zeg niet dat het makkelijk is om als ouder je bijna volwassen kinderen binnen te houden en de les te spellen. Maar je moet hen wel duidelijk maken dat dit niet kan. We moeten harder zijn, het is oorlog, punt uit.”

De schuld ligt volgens Roel Vanderstukken niet alleen bij de jongeren en hun ouders, hij wijst met de vinger naar enkele andere bekende mensen. “Natuurlijk helpt het niet als politici en virologen elkaar tegenwerken. Het wordt dringend tijd dat er een regering komt, maar we zijn nu eenmaal een apenland dat graag betaalt voor mensen die niets doen. Neem nu die betoging Black Lives Matter in volle lockdown. Hoe is dat mogelijk? De fout ligt bij de overheid, maar ze komen niet overeen.”

Bio van Roel Vanderstukken

Meer Over:

Roel Vanderstukken