.
Roel Vanderstukken in Familie - aflevering 7245
zaterdag 30 september 2023

Roel Vanderstukken: “Hij heeft ruimte nodig”

Hij zoekt volop naar zijn identiteit

Roel Vanderstukken en zijn vrouw Anne-Sophie hebben samen twee kinderen Toots en Ramses. Met het openen van zijn nieuwe restaurant lukt het Roel niet om nog altijd evenveel tijd voor zijn zonen vrij te maken.

Ook vroeger was hij vaak een afwezige vader en was hij niet de vader die hij altijd had willen zijn. Zo heeft Roel vaak schrik gehad dat hij nooit een hechte band zou hebben met zijn kinderen.

“Die balans zat niet goed en daarom heb ik beslist om vaker thuis te zijn. Dat heeft ons dichter bij elkaar gebracht, we hangen nu enorm aan elkaar. Ik vind het ook belangrijk om de boys mee te geven dat ze altijd voor hun dromen moeten vechten, dat laat ik nu wel zien door mijn eigen droom na te jagen, denk ik”, zegt Roel in Story.

De acteur heeft geen schrik dat de band met Toots en Ramses weer zal verwateren. De jongens zijn ondertussen al wat ouder en ze weten heel goed dat mama en papa geen alledaagse job hebben.

“Toots is bovendien op een leeftijd dat hij zijn eigen identiteit aan het zoeken is en daar de nodige ruimte voor wil. En Ramses gaat fluitend door het leven. Bovendien kunnen ze het nu uitspreken als ze je missen. De dag nadien ga ik dank bijvoorbeeld niet naar het restaurant. Mijn absolute prioriteit is dat het thuis allemaal gezond blijft.”