.
Anne-Sophie Balsing en Roel Vanderstukken
zondag 7 mei 2023

Roel Vanderstukken: “Ik heb mijn relatie nooit in vraag gesteld”

Hij is gelukkig

Het huwelijk van Anne-Sophie en Roel Vanderstukken houdt al dertien jaar lang stand. Geen van de twee heeft er ooit aan gedacht om de ander te verlaten, maar Roel moet toegeven dat hij zich misschien onbewust al aangetrokken heeft gevoeld tot een andere vrouw.

“Maar nooit in de mate dat ik mijn relatie in vraag stelde. Toen ik met Anne-Sophie trouwde, wist ik zeker dat zij alles is wat ik wilde. En dat is na dertien jaar nog zo. Hoe langer je met hart en ziel investeert in een huwelijk, hoe moeilijker het wordt om dat zomaar op te geven”, zegt Roel in Dag Allemaal.

Een vraag die Vanderstukken zich vaak stelt is ‘Is dit nu het leven’. Hij wil voorkomen dat hij zich die vraag te laat begint te stellen.

“Op je sterfbed is het te laat. Als je iets wilt veranderen, dan moet je het zelf doen én nu. Alleen bepaalt je gezinssituatie wel het een en ander. Als ouder kies je ervoor om geruime tijd rekening te houden met de planning van je kinderen. Dat betekent dat je af en toe iets voor jezelf opoffert.”

De twee zonen van Roel en Anne-Sophie worden groter en ouder en Roel moet toegeven dat hij toch af en toe zijn hart vasthoudt. “De zwaarste uitdaging met pubers in huis is die met jezelf. Als je hen niet het gevoel geeft dat het hun schuld is, dan is meer dan de helft van het goede werk al verricht. Ik hoop vooral dat we goede vrienden kunnen blijven. Gelukkig merk ik dat Toots nog steeds onze warmte opzoekt als hij thuiskomt.”

Bio van Roel Vanderstukken

Meer Over:

Roel Vanderstukken