.
Roel Vanderstukken
donderdag 9 juni 2022

Roel Vanderstukken terug op de planken: “als een marathon zonder finale”

Dat gebeurt nog zelden

Als acteur een vaste rol mogen spelen in een soap is altijd een mooie kans. Voor velen lijkt het dan ook dat je als acteur genoeg verdient om rond te komen. Maar dat zien de acteurs anders. Heel wat onder hen nemen nog andere jobs aan om een inkomen te verzekeren.

Zo is Roel Vanderstukken, die Benny speelt in 'Familie', binnenkort te zien in ‘The Broken Circle Breakdown’ in het Fakkeltheater. Daar speelt hij aan de zijde van Lize Feryn. En daar kijkt hij heel erg naar uit.

“Verschillende personages mogen vertolken is het levenselixer van een acteur. Ik speel al sinds 2012 Benny Coppens. En tien jaar hetzelfde personage, dat neigt op den duur naar lichte schizofrenie. Ik wil mijn creatieve ei nog kwijt kunnen, weetje wel. Wanneer je lang deze rol vertolkt wordt dat als een handschoen die je makkelijk aan-en uit trekt”, klinkt het in Tv Familie.

Het positieve aan een reeks van dertien afleveringen, een langspeelfilm of een theaterstuk voor Roel is dat hij weet wanneer het eindig is. “Los van het verschroeiende tempo bij een soap is het voortdurende open einde een energievreter, als ik eerlijk ben. Het is zoals een soort van marathon zonder finish.”

Voor veel mensen lijken Roel en Benny ondertussen als één geheel te zijn geworden. Maar Roel probeert bewust afstand te houden van zijn personage. “Het gebeurt zelden dat mensen die mij niet persoonlijk kennen me nog aanspreken met Roel. Dat blijft een mindfuck, hoor.”