.
Roel Vanderstukken
vrijdag 31 maart 2023

Roel Vanderstukken: “We zitten op dezelfde golflengte”

Dat vindt hij toch belangrijk

In ‘The Broken Circle Breakdown’ spelen Lize Feryn en Roel Vanderstukken voor de allereerste keer samen. Een samenwerking die Roel heel erg bevalt.

“Al bij de eerste lezing werd duidelijk dat we op dezelfde golflengte zitten en er een klik is. Niet onbelangrijk, want we moeten de voorstelling met twee dragen. Bij iemand met wie je nog nooit hebt gespeeld, is het altijd aftasten en zoeken. Maar Lize Feryn is een geven en een harde werker”, klinkt het bij Roel in Tv Familie.

Het theaterstuk is al even emotioneel als de film en dat vraagt veel van beide acteurs. Roel begint al heel vroeg met zich in te leven in zijn personage.

“Voor mij begint het inleven van zodra ik in de auto stap. Ik werk al elf jaar bij ‘Familie’ en toch zijn er weinig collega’s die mij echt kennen, omdat ik altijd als Benny arriveer. Collega-acteurs zijn dan weleens verrast wanneer ze mij op een feestje als Roel tegenkomen.”

Een zijsprongetje naar het theater is erg welkom voor Roel, want zo houdt hij zijn job boeiend. “Ik heb altijd gezegd dat ik ‘Familie’ maximum twee, drie jaar wilde doen. Inmiddels ben ik er al elf jaar. Op de 23 jaar dat ik bezig ben, heb ik alles bij elkaar hooguit een jaar niet gewerkt. Een luxe als acteur!”