.
Roel Vanderstukken in Familie - aflevering 6784
woensdag 24 november 2021

Roel Vanderstukken wil geen vaccinatieverplichting: “Denk niet alleen aan jezelf”

Niet iedereen is een voorstander

Het lijkt wel alsof heel bekend Vlaanderen voor 100% achter de verplichte vaccinatie in ons land staat. Maar niets is minder waar. Dag Allemaal wist enkele BV’s te vinden die geen voorstander zijn van een vaccinatieverplichting. Één van hen is acteur Roel Vanderstukken.

“Het is nooit een goed idee om mensen te dwingen iets te doen of privileges af te nemen. Dan worden ze alleen maar radicaler. Met meer dan 80% gevaccineerden doen wij het zo slecht niet, denk ik. Iedereen is verstandig genoeg om een beslissing te nemen die ze voor zichzelf kunnen verantwoorden. Dat wil ook zeggen: niet alleen aan jezelf denken.”

Roel onderschat de coronasituatie niet en beseft dat er dringend iets moet gebeuren. “Als ik morgen met ernstige klachten naar het ziekenhuis moet en ik kan niet geopereerd worden omdat een niet gevaccineerde een bed opeist, vind ik dat een groot probleem. Maar laten we niet vergeten dat je ook gevaccineerd anderen kan besmetten. We moeten gewoon voorzichtig blijven, want een Covid Safe Ticket geeft soms een vals gevoel van veiligheid.”