.
Romina Van Camp
donderdag 10 augustus 2023

Romina Van Camp: “Ik trok in m’n eentje naar Amerika” 

En daar werd ze verliefd 

Romina Van Camp koos er in 2020 voor om te verhuizen naar Amerika. Onder het motto: het ijzer smeden terwijl het heet is verruilde ze Antwerpen voor Amerika.

“De liefde voor de VS zit er van kinds af in. Op mijn 14de ben ik in m’n eentje in Amerika m’n meter gaan bezoeken. Zij nam mij op sleeptouw, daar is de liefde begonnen. Ik had al langer de ambitie om journaliste te worden in de VS, maar nooit gedacht dat het mogelijk zou zijn”, blikt Romina terug in Dag Allemaal.

Voor haar vertrok Thomas Van Hemeledonck nog naar daar, ook als VTM-correspondent, maar hij werd na acht maanden al teruggehaald omwille van besparingen.

Dat maakte Romina haar ambitie er niet minder hevig en ze sprak die dan ook uit, ook tegen haar hoofdredacteur. In maart vertrok ze richting Washington en moest ze nog op huizenjacht.

“Ik woonde toen even in een studio. Een droomwoning vinden had wel wat voeten inde aarde. Het was allesbehalve een makkelijke zoektocht. De appartementen die ik in maart heb bezocht, kosten nu honderden dollars meer.”

Bio van Romina Van Camp

Meer Over:

Romina Van Camp