.
Romina Van Camp
dinsdag 15 augustus 2023

Romina Van Camp openhartig: “allesbehalve makkelijk”

Was verhuizen dan toch niet de juiste beslissing…?

In maart verhuisde ze naar Washington D.C., waar ze als journaliste de presidentsverkiezingen in 2024 op de voet zal volgen.

Een tienerdroom, al moest ze er vrienden en familie voor achterlaten. Maar toch besluit ze haar huis in België niet te verkopen want: “Je weet nooit wat de toekomst brengt”, aldus Romina aan Dag Allemaal.

Eens aangekomen in Amerika, moest ze eerst op huizenjacht. “Ik woonde toen even in een studio. Een droomwoning vinden had wel wat voeten in de aarde. t Was allesbehalve ’n makkelijke zoektocht”, vertelt ze zuchtend.

“Huurcontracten worden hier afgesloten voor maximaal anderhalf jaar, want de prijzen veranderen continu. De appartementen die ik in maart heb bezocht, kosten nu honderden dollars meer”, aldus Romina aan Dag Allemaal.

Als je interesse hebt in een pand moet je een aanvraagformulier invullen en dat kost 150 dollar, zo blijkt. “Het vastgoedkantoor trekt dan je strafblad en financiële achtergrond na”. Gezien Romina nog niets had opgebouwd daar en niemand kende, werd haar aanvraag geweigerd en was ze haar 150 dollar kwijt.

Bio van Romina Van Camp

Meer Over:

Romina Van Camp