.
Ronny Waterschoot
zaterdag 16 april 2022

Ronny Waterschoot: “Ik speel terug de slechterik”

Net zoals vroeger

Wie Ronny Waterschoot zegt, die zegt ook Didier De Kunst uit 'Familie'. Het personage is onlosmakelijk verbonden met de acteur. Ronny kreeg enkele maanden geleden de diagnose van Lewy Body dementie en dat zou wel eens kunnen betekenen dat hij nooit meer zal kunnen acteren.

“Vorig jaar heb ik nog een rol gespeeld in de RTBF-serie ‘Fils de’. Deze maand wordt die uitgezonden. Daarin speel ik alweer de slechterik. In de psychiatrie waar ik verbleef werd een vrouw echt bang toen ze me zag ze herkende me waarschijnlijk als Didier De Kunst”, lacht Ronny in Dag Allemaal wanneer hij de anekdote vertelt.

Die diagnose was een moeilijke binnenkomer voor Ronny en zijn vrouw, maar ze gaan er goed mee om. “Ik moet nog veel rusten, mijn geheugen is ook nog lang niet in orde, maar ik voel me elke dag een beetje beter. Ik probeer zelfs om een nieuwe taal te leren: Portugees. Mijn schoondochter is een Braziliaanse en zij en mijn zoon verwachten een eerste kindje. Ik wil met mijn kleinkind in beide talen kunnen communiceren.”

Bio van Ronny Waterschoot

Meer Over:

Ronny Waterschoot