.
News Image

RTV kookt ‘A La Carte" voor bekende koppen uit de regio

Op donderdag 18 april start de regionale zender RTV Kempen/Mechelen met een nieuw kookprogramma.

Op donderdag 18 april start de regionale zender RTV Kempen/Mechelen met een nieuw kookprogramma.

In A La Carte gaat de Balense kok Willem Kolen elke week een uitdaging aan van een bekende persoon uit de regio. Hij kookt hun favoriet gerecht op zijn eigen wijze. Op het menu staan echte klassiekers, maar ook minder traditionele gerechten. Op het einde van elke aflevering komt de opdrachtgever zelf proeven of de versie van Willem geslaagd is. Willem Kolen, de 30-jarige kok die sinds een klein jaar zijn eigen zaak heeft in Balen, gaat 12 weken A La Carte koken voor bekende personen uit de regio. Wekelijks krijgt hij een opdracht voorgeschoteld, de bedoeling is dat hij het favoriet gerecht klaarmaakt van bekende streekgenoten zoals wielrenner Bart Wellens, zanger Sam Gooris of acteur Pol Goossen. De uitdagers komen het gerecht zelf proeven en Willem ontfutselt hen intussen ook enkele keukengeheimen: Zijn de uitdagers zelf keukenprinsen of -prinsessen? Wat staat er wekelijks op hun menu? En hoe combineren ze hun carrière met koken? A La Carte is een smakelijke mix tussen koken en entertainment. In A La Carte wordt heel gevarieerd gekookt. Zo staat er voor acteur Pol Goossen een vegetarisch gerecht op het menu. En moet Willem Joël Smets verrassen met een eigen versie van de klassieke Vlaamse Hutsepot. Liers politica Marleen Vanderpoorten gaat dan weer voor konijn gestoofd in bier en acteur Luk D’heu heeft speciale herinneringen aan forel. Hoe Willem het er vanaf brengt zie je dus elke donderdagavond op RTV. En wie na de uitzending de smaak zelf te pakken heeft, kan meteen aan de slag, want je krijgt niet alleen heel wat tips, je vindt ook wekelijks het volledige recept op www.rtv.be ‘A La Carte’ wordt uitgezonden op donderdagavond vanaf 18u na het nieuws, met herhalingen op maandag en zaterdag om 15u00. De eerste uitzending is trouwens met Walter Grootaers.