.
Ruben Van Gucht en Blanka
zaterdag 12 november 2022

Ruben Van Gucht mist bevalling van eigen zoon

"Ik mocht er niet bij...."

Ruben Van Gucht is afgelopen week papa geworden van een flinke zoon Mondo. Zijn vrouw Blanka beviel in haar thuisland Kroatië.

“Het was een fantastische gebeurtenis en het heeft mijn leven veranderd. Het enige jammere is dat ik mijn zoon niet op de wereld heb zien komen. Mijn zoon is in Split, Kroatië geboren en daar zijn er nog andere coronaregels dan hier”, vertelt Ruben Van Gucht in een eerste gesprek na de geboorte van zijn zoon.

“Mijn vrouw is bevallen via een keizersnede en zij maakten mij klaar met een blauwe outfit. Dus ik dacht, ik ga er zometeen bij mogen zijn en keek toch enorm uit naar dat unieke moment om iemand een kind op de wereld te zien zetten, maar ik mocht er niet bij”, gaat Ruben verder.

Ruben Van Gucht kon niet anders dan alles gewoon te ondergaan, het taalverschil weet u wel. “Ik dacht dat de operatie nog moest beginnen toen ze mij kwamen halen, maar mijn zoon was er op dat moment al. Ik heb mijn emoties dus niet met Blanka kunnen delen”, reageert Ruben een héél klein beetje teleurgesteld.

“Mijn zoon lag daar dan al en dat was wel een fantastisch gevoel. Ook de dagen na de bevalling mocht ik amper één tot anderhalf uur per dag de mama en mijn zoontje bezoeken. Hier in België was dat anders geweest, maar ik wou Blanka het comfort niet ontnemen om in eigen land te bevallen, dicht bij haar familie en vrienden en in een taal die zij wel machtig is”, benadrukt Ruben Van Gucht.

“Maar voor de rest is het fantastisch geweest. Ik ben super, superblij”, besluit Ruben Van Gucht.

En wij zijn blij voor Ruben en Blanka. Ruben, geniet ervan!!!!! Mondo zal snel groot en volwassen zijn.

Bio van Ruben Van Gucht

Meer Over:

Ruben Van Gucht