.
Ruth Becquart
vrijdag 11 februari 2022

Ruth Becquart: “Ik zin niet op wraak als iemand mij iets aandoet”

Ze had niet zoveel last van coronamaatregelen

In de nieuwe Vlaamse fictiereeks ‘Twee Zomers’ die te zien is op zondagavond op één, gaat het vooral rond wraak nemen op iemand. In de hoofdrollen zien we Ruth Becquart. Wraak nemen in het leven, is iets waar de actrice geen behoefte aan heeft.

“Ik ben zo niet. Ik zin niet op wraak als iemand me iets aangedaan heeft. Maar ik vel geen oordeel over mensen die dat wel doen. Ik snap dat gevoel van onrecht, dat je dingen soms moeilijk los kan laten. Als ik onrecht zie, wil ik ook mijn stem laten horen. Da’s de aard van het beestje”, zegt Ruth in Dag Allemaal.

En dat onrecht, dat werd de cultuursector tijdens de pandemie zeker aangedaan. Een goede reden voor Ruth om mee te gaan betogen in Brussel. Ook al heeft ze zelf niet erg veel last ondervonden. “Ik mag op zich niet klagen. Er zijn collega’s die meer barre tijden hebben beleefd. Natuurlijk was er altijd wat stress als er dingen verschoven werden en opnieuw moesten gepland worden. Maar ik ga daar niet over klagen. Ik vond het mentaal allemaal veel zwaarder.”

Bio van Ruth Bequaert

Meer Over:

Ruth Bequaert