.
Saartje Vandendriessche
zondag 4 december 2022

Saartje Vandendriessche: “Pas op, ik ben niet moeder Theresa”

Je hebt maar één leven

Saartje heeft voor Proximus Pickx net een nieuwe talkshow ingeblikt, verklapt ze in Het Laatste Nieuws. Voor de VRT ontwikkelt ze zelf programma’s zoals Saar in het bos en Op de man af.

Haar leeftijd, bijna vijftig, vindt Saartje geen probleem. Ze verzorgt lichaam en geest goed. “Je hebt maar één leven hè. Het is toch te zot om in je sofa een sigaret op te steken en wat coke door je neus te snuiven,” waarschuwt ze. Toch geeft ze toe ook weleens te diep in het glas te kijken of te genieten van een zakje chips.

Haar dochter Mille is een echte Vandendriessche volgens Saartje. Ze maakt plezier, houdt van het leven en heeft altijd een mening klaar. “We zijn twee handen op één buik,” glundert ze.

Het feit dat Mille om de week bij Saartje is heeft zijn voor- en nadelen. Natuurlijk ziet zij haar dochter niet graag vertrekken, maar in die week kan ze wel goed doorwerken en veel afspreken.

Mille deelt vlot de gezonde eetgewoontes van haar mama. “Ze vindt dat lekker.” Hoewel ze weleens durft zeggen dat de preparé en salami bij haar papa nog beter smaken, lacht Saartje.